HTML

Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

Mi ez a blog?

Te mivel mérgezed a családod nap mint nap? Vegyszerhasználat a háztartásban és annak mérgező hatásai.

Ha nem akarsz lemaradni...

Szeretnél értesítést kapni az új blogbejegyzésekről?

Add meg az e-mail címed:

Partner

pamis

A Földet unokáinktól kaptuk kölcsön!

2010.08.31. 13:46 kornyezetbarat

Vegyszert tartalmazó tisztítószereink vajon megoldják vagy okozzák a problémákat?

Ugye a többség azért használja őket, hogy megszabaduljon a kosztól és a kórokozóktól, amelyek otthonában megtelepszenek. De mit kapunk a patyolattisztaságért cserébe?

A vegyi anyagok egészségre történő káros mérgező hatásairól már írtam. És nem lehet elmenni amellett sem szó nélkül, hogy a minket körülvevő környezetet is pusztítjuk minden egyes alkalommal, mikor vegyszert tartalmazó tisztítószerrel takarítunk, mosunk, és használat után a lefolyóba öntjük, illetve a kiürült flakonokat a kukába dobjuk.

Azzal, hogy ezek a tisztítószerek a lefolyóba kerülnek, a szennyvízhálózatot terhelik. A szennyvízkezelés minőségét tekintve Magyarországon amúgy sem rózsás a helyzet. Sok esetben a szennyvíz jó része kezeletlenül kerül az élővizekbe.

Minden alkalommal, amikor használat után valamit eldobunk, mi is hozzájárulunk a környezetszennyezéshez. Manapság komoly problémát okoz e tekintetben a nagymennyiségű fogyasztás. A túlzott fogyasztás eredményeként pedig a keletkező hulladék is tetemes mennyiséget tesz ki.

Hogyan változtathatunk ezen a környezetromboló felálláson?

Használjunk természetes alapú tisztítószereket. Nincsenek veszélyes vegyi összetevők, így használatuk egészségünkre nincs káros kihatással, és a környezetünket sem terheli.

Vásároljunk kevesebbet. Takarítsunk kevesebb - lehetőleg veszélyes vegyi anyagot nem tartalmazó - tisztítószerrel. Sokan hajlamosak a szükségesnél több vegyszert használni egy-egy háztartási munka elvégzéséhez arra gondolván, hogy ezáltal hatékonyabb lesz a takarítás. Pedig csak környezetüket szennyezik jobban, nem beszélve a szervezetre gyakorolt hatásokról.

Kiváló és környezetbarát megoldás lehet, ha természetes alapú koncentrátumokat használunk, kevésbé szennyezve a környezetet, megőrizve azt az eljövendő generációknak. És nem utolsó sorban pénztárcakímélő is.

A döntés, hogy a legközelebbi takarításnál is a megszokott vegyszerekhez nyúlunk, vagy környezetkímélő alternatívákat keresünk, a kezünkben van. A felelősség a miénk. Kezdjünk el gondolkodni, és közben jusson eszünkbe a családunk.

Most még választhatunk számbavéve a lehetséges következményeket. Hulladékhegyek, szennyezett vizek és levegő VAGY életünket körülvevő egészségesebb környezet?

Te melyiket választod?

1 komment

Címkék: környezetvédelem takarítás vegyszerek

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyszermentes.blog.hu/api/trackback/id/tr212261528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buricsabi 2011.09.14. 11:39:43

Csak rajtunk múlik, hogy mennyire pusztítjuk a Földet, és mit hagyunk magunk után. Tökéletesen egyetértek: használjunk kevesebb tisztítószert és vegyük elő a régi, jól bevált eszközöket, pl. az ecetet! :-)

További információval állok készséggel rendelkzésre: www.takaritani.hu/takaritas-budapest/