Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

HTML

Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

Mi ez a blog?

Te mivel mérgezed a családod nap mint nap? Vegyszerhasználat a háztartásban és annak mérgező hatásai.

Ha nem akarsz lemaradni...

Szeretnél értesítést kapni az új blogbejegyzésekről?

Add meg az e-mail címed:

Partner

pamis

A természetes alapú tisztítószerekről

2010.10.07. 23:35 kornyezetbarat

Az előző bejegyzésekben taglalt problémákra - úgymint a vegyszert tartalmazó tisztítószerek mérgező hatása az emberi szervezetre, és ezek használatának következményeként környezetünk pusztítása – megoldás a természetes alapú tisztítószerek használata.

Mit kell tudnod ezekről a tisztítószerekről?

Méregmentesek. Nem tudsz olyan mély lélegzetet venni, hogy az kitartson addig, míg elvégzed otthonod takarítását. Vagyis levegőt kell venned közben. Ez egyet jelent szervezeted mérgezésével, ha vegyszert tartalmazó tisztítószerrel takarítasz. Nemcsak a vegyszer belégzésére gondolok itt, hanem a bőrrel való érintkezésre is.

Ellenben a természetes alapú tisztítószereket nyugodtan belélegezheted, nem kell gumikesztyűt használnod, ha nem akarsz. Ráadásul ebből a szempontból biztonságban tudhatod magad és családod egészségét.

Környezetkímélőek. A termékek összetevői egytől egyig környezetbarátok, és használat után a természetben lebomlanak. Előállításuk során nem használnak veszélyes vegyi összetevőket, nem maradanak vissza tehát mérgező anyagok, melyek szennyeznék környezetünket.

Koncentrátumok. Vagyis ezekkel a termékek segítségével úgy tisztíthatsz hatékonyan, hogy közben csak nagyon keveset használsz belőlük. Vízben oldódnak, és a szennyezettség fokának megfelelően keverhetők.

Sokoldalúak. Azaz számos háztartási munkafolyamat elvégzésére bevethető ugyanaz a tisztítószer. Nincs szükség tehát arra, hogy a szekrényt otthon teletömd mindenféle drága, vegyszert tartalmazó tisztítószerrel.

Ha takarításhoz ilyen tisztítószert választasz, sokat teszel saját és szeretteid egészségének és környezetednek védelme érdekében. Ebben az esetben csak gratulálni tudok.

1 komment

Címkék: környezetbarát tisztítószer vegyszermentes

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyszermentes.blog.hu/api/trackback/id/tr522355211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ATInox 2011.04.19. 18:21:10

Ha már környezetvédelem és takarítás, akkor nem árt szót ejteni olyan módszerekről, ahol a tisztítandó felületet előkezelésnek vetjük alá. Ezután a takarítás vagy teljesen vagy részben vegyszermentesen elvégezhető. Ilyen pl., az ún. nanobevonat. Ezt a háztartás szinte minden felületén el lehet végezni - üveg, kerámia, inox, fa, műanyag stb. A kezeléssel a felült kap egy egy ellenálló és nagyon sima réteget, amit később akár egy nedves ronggyal meg lehet takarítani a sártól, vízkőtől stb.