HTML

Mi ez a blog?

Te mivel mérgezed a családod nap mint nap? Vegyszerhasználat a háztartásban és annak mérgező hatásai.

Ha nem akarsz lemaradni...

Szeretnél értesítést kapni az új blogbejegyzésekről?

Add meg az e-mail címed:

Partner

pamis

A természetes alapú tisztítószerekről

2010.10.07. 23:35 kornyezetbarat

Az előző bejegyzésekben taglalt problémákra - úgymint a vegyszert tartalmazó tisztítószerek mérgező hatása az emberi szervezetre, és ezek használatának következményeként környezetünk pusztítása – megoldás a természetes alapú tisztítószerek használata.

Mit kell tudnod ezekről a tisztítószerekről?

1 komment

Címkék: környezetbarát tisztítószer vegyszermentes

Vegyszermentes tanulmány

2010.09.08. 12:04 kornyezetbarat

Kedves Blogolvasó!

Ha szeretnél vigyázni családod egészségére és óvni környezetedet takarítás közben is, kérlek töltsd le a tanulmányt, melyből informálódhatsz a vegyszert tartalmazó termékek káros következményeiről.

Képet kapsz többek között arról, hogy

  • hogyan jutnak be a vegyszerek szervezetünkbe,
  • milyen betegségeket okozhatnak a vegyi anyagokat tartalmazó termékek,
  • valamint kik azok, akiknek egészségét leginkább veszélyezteti a vegyszerhasználat.

A link tehát: http://vanegytippem.hu/vegyszermentes.

Szólj hozzá!

A Földet unokáinktól kaptuk kölcsön!

2010.08.31. 13:46 kornyezetbarat

Vegyszert tartalmazó tisztítószereink vajon megoldják vagy okozzák a problémákat?

Ugye a többség azért használja őket, hogy megszabaduljon a kosztól és a kórokozóktól, amelyek otthonában megtelepszenek. De mit kapunk a patyolattisztaságért cserébe?

1 komment

Címkék: környezetvédelem takarítás vegyszerek

Takarítás mánia, avagy a túlzott higiénia átka

2010.08.26. 14:34 kornyezetbarat

Bizonyára Te is ismersz olyan embereket, főként háziasszonyokat, akik szinte már-már mániákusan viselkednek, ha lakásuk takarításáról, tisztántartásáról van szó. Egyszerűen gyűlölik a koszt.

Ők azok, akik mindig találnak kivetnivalót otthonuk tisztaságában, és a nap bármely szakában képesek seprűt, rongyot és – persze többnyire vegyszert tartalmazó - tisztítószert ragadni annak érdekében, hogy ragyogjon körülöttük minden a tisztaságtól. És ekkor elégedetten szemlélik munkájuk gyümölcsét.

Azt gondolom, teljesen normális, ha valaki szereti a tisztaságot, és tisztán is tartja környezetét. Azonban nem kell túlzásokba esni. Vagyis, amíg a takarítás a heti rutin része, minden rendben van.

Rengeteg háziasszony és anyuka gondolja úgy, és a reklámok is azt sugallják, hogy mindennek klinikai tisztaságúnak kell lennie a lakásban. De vajon milyen következményekkel járhat mindez?

A túlzott higiénia, a steril környezet bizony nincs jó hatással gyermekeink fejlődő immunrendszerére, gyengíti azt. Ez pedig kedvezhet az allergiának, amit ugye egy szülő sem kíván gyermekének.

A gyermek szervezetének igenis érintkeznie kell bizonyos mennyiségű kosszal, porral és kórokozóval, hogy immunrendszerük megtanulja az ellenük való védekezést.

Ha esetleg Te is a „takarítás mániások” körébe tartozol, érdemes elgondolkodnod az imént leírtakon. Miért veszélyeztetnéd gyermeked egészségét?

1 komment

Címkék: allergia takarítás higiénia

Mosás, takarítás. Magadra ismersz?

2010.08.23. 22:35 kornyezetbarat

Anya szereti, ha otthon makulátlan tisztaság uralkodik a lakásban. A szekrényben – persze jó magasan, nehogy a gyerkőcök elérjék - ott sorakoznak a vegyszerek bevetésre készen, hogy ragyogóvá varázsoljanak mindent, eltüntessék a piszkot, elbánjanak a kórokozókkal.

Huh, még belegondolni se jó, mi történne, ha valamelyik gyerkőc hörpintene az egyik flakonból.

Tételezzük fel, hogy Anya nem használ gumikesztyűt, mint oly sokan közülünk. Anya bőrét irritálja a tisztítószer, bár lehet, hogy rosszul emlékszem. De ha tévednék is, attól még Anya bőrén keresztül a vegyszer bejut a véráramba.

Továbbá Anya és az egész család belélegzi a tisztítószerek használata során felszabaduló mérgező gázokat és gőzöket.

Anya természetesen mosni is szokott. Gondolhatod, kisgyermekes család lévén annyi szennyes gyűlik össze, hogy akár mosodát is nyithatna.

Kilószámra veszi és használja a mosóport meg a folttisztítót, amiről elhitették vele a reklámok, hogy a fehér fehér marad, és a makacs foltoknak nyoma sem lesz.

Mikor kiveszi a mosógépből a ruhákat, mély levegőt vesz, és beszívja az öblítő illatát. És szív vele az egész család. Közben nem is sejtvén, hogy az illatanyagok gyakran allergiás tüneteket is kiválthatnak.

Anya rendszeresen mos, takarít. Anya rendszeresen mérgezi a családot...

1 komment

Címkék: takarítás mosás tisztítószer vegyszerek

A Vegyszermentes Blog

2010.08.17. 12:02 kornyezetbarat

Neked szól,

  • ha eleged van abból, hogy takarítás közben magadat és családod tagjait is mérgezed,
  • ha nem szeretnéd, hogy gyermeked ne adj isten ráhúzzon egy flakon mérgező tisztítószerre,
  • ha várandós kismama vagy, és fontos számodra, hogy ne árts magzatodnak azzal, hogy vegyszert lélegzel be a házimunka végzése közben,
  • ha utálsz gumikesztyűben mosogatni és takarítani, mert a vegyszert tartalmazó tisztítószerek rendre bőrirritációt váltanak ki nálad,
  • ha mosópor vagy öblítő allergia tüneteit véled felfedezni magadon,
  • vagy ha egyszerűen nem akarod folytatni tovább környezeted szennyezését.

Ez a blog rávilágít arra, hogy mennyi veszélyt rejtenek magukban azok a tisztítószerek, melyeket rendszeresen használunk otthonunk, ruháink és edényeink tisztántartására.

Ha a fenti felsorolás bármely pontját tekintve ráismersz magadra, kérlek, tarts velem, olvasd el a bejegyzéseket, és mondd el a véleményed.

2 komment

Címkék: takarítás tisztítás vegyszermentes blog