Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

HTML

Mi ez a blog?

Te mivel mérgezed a családod nap mint nap? Vegyszerhasználat a háztartásban és annak mérgező hatásai.

Ha nem akarsz lemaradni...

Szeretnél értesítést kapni az új blogbejegyzésekről?

Add meg az e-mail címed:

Partner

pamis

Mosás, takarítás. Magadra ismersz?

2010.08.23. 22:35 kornyezetbarat

Anya szereti, ha otthon makulátlan tisztaság uralkodik a lakásban. A szekrényben – persze jó magasan, nehogy a gyerkőcök elérjék - ott sorakoznak a vegyszerek bevetésre készen, hogy ragyogóvá varázsoljanak mindent, eltüntessék a piszkot, elbánjanak a kórokozókkal.

Huh, még belegondolni se jó, mi történne, ha valamelyik gyerkőc hörpintene az egyik flakonból.

Tételezzük fel, hogy Anya nem használ gumikesztyűt, mint oly sokan közülünk. Anya bőrét irritálja a tisztítószer, bár lehet, hogy rosszul emlékszem. De ha tévednék is, attól még Anya bőrén keresztül a vegyszer bejut a véráramba.

Továbbá Anya és az egész család belélegzi a tisztítószerek használata során felszabaduló mérgező gázokat és gőzöket.

Anya természetesen mosni is szokott. Gondolhatod, kisgyermekes család lévén annyi szennyes gyűlik össze, hogy akár mosodát is nyithatna.

Kilószámra veszi és használja a mosóport meg a folttisztítót, amiről elhitették vele a reklámok, hogy a fehér fehér marad, és a makacs foltoknak nyoma sem lesz.

Mikor kiveszi a mosógépből a ruhákat, mély levegőt vesz, és beszívja az öblítő illatát. És szív vele az egész család. Közben nem is sejtvén, hogy az illatanyagok gyakran allergiás tüneteket is kiválthatnak.

Anya rendszeresen mos, takarít. Anya rendszeresen mérgezi a családot...

1 komment

Címkék: takarítás mosás tisztítószer vegyszerek

Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyszermentes.blog.hu/api/trackback/id/tr92242517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem olvasok hulye blogokat 2010.08.26. 13:08:37

Anya rendszeresen vásárol tusfürdőt és szappant, valamint a tisztálkodáshoz vásárol sampont is. A sampon belemegy a szembe és csíp a sok vegyszer miatt. A bőrre kent, a reklámok által PH semlegesnek mondott tusfürdő vagy szappan szintén a bőrön át felszívódva a véráramba jut. S akkor ne is beszéljünk arról, hogy a mérgező mosószerrel és öblítővel kimosott törölközőbe kell törölközni utána, ami további káros szennyeződéseket eredményez.

Megoldás: El kell hagyni mindet. Fürödjünk csak vízzel. De sajnos ez a világ nem ideális, így a vizet szintén vegyszerekkel tisztítják, hogy újra felhasználható legyen a háztartásokban. Azonban a klór szintén mérgező, pedig javarészt ezzel fertőtlenítik a vizet. Mit tegyünk hát? Fürödjünk természetes vizekben? De a gyárak már mindet tönkretették...

S akkor elmegyünk friss zöldséget és gyümölcsöt vásárolni a Lidl-be, vagy a Tesco-ba - mert mindenkihez van közel egy bolt és olcsó - s veszünk az ételekhez frissnek tűnő zamatos zöldséget, s gyümölcsöt. De már abban sem azt kapjuk, mint várnánk. Mérgező permetszerek, mesterséges növénytápláló anyagok, szinte 0 vitamin és tápérték. Akkor nézzük a húst. Azt is mesterségesen hizlalt disznókból és állatokból nyerik, így az sem tűnik ideálisnak.

Mi a megoldás akkor? Fogadjuk el egyes cégek sehol nem látott, senki által nem ismert kutatói csapatának a véleményét, hogy ők majd olyat és úgy adnak el nekünk, ami nekünk jó? Vagy vegyük ezt is marketingfogásnak és álljunk hozzá kritikusan és kételkedve?

Sajnos szemét világban élünk. Az emberek imádják ezt a mocskot, imádnak benne fetrengeni. Ha nem így lenne nem lennének mérgező anyagba csomagolt termékek, mesterséges ipari úton előállított vegyszerek, s mindenki olyan boldog lenne, mint a reklámokban. Vagy nem. Ez ugyanis túl ideális lenne, s ezt folyton megpróbálnánk tönkretenni. Ilyen az emberi természet. Most ne vegyünk akkor semmit, ami mérgező, vagy dagonyázzunk tovább a saját mocsarunkban????
süti beállítások módosítása