Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

HTML

Mi ez a blog?

Te mivel mérgezed a családod nap mint nap? Vegyszerhasználat a háztartásban és annak mérgező hatásai.

Ha nem akarsz lemaradni...

Szeretnél értesítést kapni az új blogbejegyzésekről?

Add meg az e-mail címed:

Partner

pamis

Takarítás mánia, avagy a túlzott higiénia átka

2010.08.26. 14:34 kornyezetbarat

Bizonyára Te is ismersz olyan embereket, főként háziasszonyokat, akik szinte már-már mániákusan viselkednek, ha lakásuk takarításáról, tisztántartásáról van szó. Egyszerűen gyűlölik a koszt.

Ők azok, akik mindig találnak kivetnivalót otthonuk tisztaságában, és a nap bármely szakában képesek seprűt, rongyot és – persze többnyire vegyszert tartalmazó - tisztítószert ragadni annak érdekében, hogy ragyogjon körülöttük minden a tisztaságtól. És ekkor elégedetten szemlélik munkájuk gyümölcsét.

Azt gondolom, teljesen normális, ha valaki szereti a tisztaságot, és tisztán is tartja környezetét. Azonban nem kell túlzásokba esni. Vagyis, amíg a takarítás a heti rutin része, minden rendben van.

Rengeteg háziasszony és anyuka gondolja úgy, és a reklámok is azt sugallják, hogy mindennek klinikai tisztaságúnak kell lennie a lakásban. De vajon milyen következményekkel járhat mindez?

A túlzott higiénia, a steril környezet bizony nincs jó hatással gyermekeink fejlődő immunrendszerére, gyengíti azt. Ez pedig kedvezhet az allergiának, amit ugye egy szülő sem kíván gyermekének.

A gyermek szervezetének igenis érintkeznie kell bizonyos mennyiségű kosszal, porral és kórokozóval, hogy immunrendszerük megtanulja az ellenük való védekezést.

Ha esetleg Te is a „takarítás mániások” körébe tartozol, érdemes elgondolkodnod az imént leírtakon. Miért veszélyeztetnéd gyermeked egészségét?

1 komment

Címkék: allergia takarítás higiénia

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyszermentes.blog.hu/api/trackback/id/tr462249618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem olvasok hulye blogokat 2010.08.26. 21:41:05

A porszívózás poratkákat szór a levegőbe, amely szintén káros a gyermek egészségére, egy fejlődő immunrendszer éppoly védtelen az ilyen fajta porallergiával szemben, mint a vegyszerek esetében. H a port letöröljük a polcról simán, akkor száll, ha lefújjuk portaszítóval, az a fenti leírás alapján mérgező. Ha vízzel mossuk le, akkor matt lesz, mert a vízben található klór mattá teszi a bútort.
Persze elgondolkodhatunk a koszban tenyésző baktériumtelepekről, melyek betegségeket okoznak, s elgondolkozhatunk arról, hogy melyik rosszabb:
1. Nem takarítunk, s így a baktériumok betegségeket okoznak, ráadásul igénytelennek tűnünk tőle.
2. Takarítunk vegyszerekkel, s azok allergiás reakciókat keltenek és ezt elfogadhatatlannak bélyegezzük.
3. Elfogadjuk egy cég ajánlatát, mely szerint ők tutira olyan dolgot adnak a kezünkbe, ami egyetlen káros anyagot sem tartalmaz, de ugye ez egy profitorientált világban utópiának tűnik. Bárki tud olyat mutatni, amiről egy másik csoport nem bizonyítja be rövid időn belül, hogy vegyszer és káros anyagokat tartalmaz???
süti beállítások módosítása