HTML

Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

Mi ez a blog?

Te mivel mérgezed a családod nap mint nap? Vegyszerhasználat a háztartásban és annak mérgező hatásai.

Ha nem akarsz lemaradni...

Szeretnél értesítést kapni az új blogbejegyzésekről?

Add meg az e-mail címed:

Partner

pamis

A természetes alapú tisztítószerekről

2010.10.07. 23:35 kornyezetbarat

Az előző bejegyzésekben taglalt problémákra - úgymint a vegyszert tartalmazó tisztítószerek mérgező hatása az emberi szervezetre, és ezek használatának következményeként környezetünk pusztítása – megoldás a természetes alapú tisztítószerek használata.

Mit kell tudnod ezekről a tisztítószerekről?

Méregmentesek. Nem tudsz olyan mély lélegzetet venni, hogy az kitartson addig, míg elvégzed otthonod takarítását. Vagyis levegőt kell venned közben. Ez egyet jelent szervezeted mérgezésével, ha vegyszert tartalmazó tisztítószerrel takarítasz. Nemcsak a vegyszer belégzésére gondolok itt, hanem a bőrrel való érintkezésre is.

Ellenben a természetes alapú tisztítószereket nyugodtan belélegezheted, nem kell gumikesztyűt használnod, ha nem akarsz. Ráadásul ebből a szempontból biztonságban tudhatod magad és családod egészségét.

Környezetkímélőek. A termékek összetevői egytől egyig környezetbarátok, és használat után a természetben lebomlanak. Előállításuk során nem használnak veszélyes vegyi összetevőket, nem maradanak vissza tehát mérgező anyagok, melyek szennyeznék környezetünket.

Koncentrátumok. Vagyis ezekkel a termékek segítségével úgy tisztíthatsz hatékonyan, hogy közben csak nagyon keveset használsz belőlük. Vízben oldódnak, és a szennyezettség fokának megfelelően keverhetők.

Sokoldalúak. Azaz számos háztartási munkafolyamat elvégzésére bevethető ugyanaz a tisztítószer. Nincs szükség tehát arra, hogy a szekrényt otthon teletömd mindenféle drága, vegyszert tartalmazó tisztítószerrel.

Ha takarításhoz ilyen tisztítószert választasz, sokat teszel saját és szeretteid egészségének és környezetednek védelme érdekében. Ebben az esetben csak gratulálni tudok.

1 komment

Címkék: környezetbarát tisztítószer vegyszermentes

Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyszermentes.blog.hu/api/trackback/id/tr92355211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ATInox 2011.04.19. 18:21:10

Ha már környezetvédelem és takarítás, akkor nem árt szót ejteni olyan módszerekről, ahol a tisztítandó felületet előkezelésnek vetjük alá. Ezután a takarítás vagy teljesen vagy részben vegyszermentesen elvégezhető. Ilyen pl., az ún. nanobevonat. Ezt a háztartás szinte minden felületén el lehet végezni - üveg, kerámia, inox, fa, műanyag stb. A kezeléssel a felült kap egy egy ellenálló és nagyon sima réteget, amit később akár egy nedves ronggyal meg lehet takarítani a sártól, vízkőtől stb.
süti beállítások módosítása