Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

HTML

Töltsd le az "Amiről feltétlenül tudnod kell, ha vegyszert tartalmazó termékeket használsz" című tanulmányt!

Vegyszermentes takarítás

Mi ez a blog?

Te mivel mérgezed a családod nap mint nap? Vegyszerhasználat a háztartásban és annak mérgező hatásai.

Ha nem akarsz lemaradni...

Szeretnél értesítést kapni az új blogbejegyzésekről?

Add meg az e-mail címed:

Partner

pamis

A Földet unokáinktól kaptuk kölcsön!

2010.08.31. 13:46 kornyezetbarat

Vegyszert tartalmazó tisztítószereink vajon megoldják vagy okozzák a problémákat?

Ugye a többség azért használja őket, hogy megszabaduljon a kosztól és a kórokozóktól, amelyek otthonában megtelepszenek. De mit kapunk a patyolattisztaságért cserébe?

A vegyi anyagok egészségre történő káros mérgező hatásairól már írtam. És nem lehet elmenni amellett sem szó nélkül, hogy a minket körülvevő környezetet is pusztítjuk minden egyes alkalommal, mikor vegyszert tartalmazó tisztítószerrel takarítunk, mosunk, és használat után a lefolyóba öntjük, illetve a kiürült flakonokat a kukába dobjuk.

Azzal, hogy ezek a tisztítószerek a lefolyóba kerülnek, a szennyvízhálózatot terhelik. A szennyvízkezelés minőségét tekintve Magyarországon amúgy sem rózsás a helyzet. Sok esetben a szennyvíz jó része kezeletlenül kerül az élővizekbe.

Minden alkalommal, amikor használat után valamit eldobunk, mi is hozzájárulunk a környezetszennyezéshez. Manapság komoly problémát okoz e tekintetben a nagymennyiségű fogyasztás. A túlzott fogyasztás eredményeként pedig a keletkező hulladék is tetemes mennyiséget tesz ki.

Hogyan változtathatunk ezen a környezetromboló felálláson?

Használjunk természetes alapú tisztítószereket. Nincsenek veszélyes vegyi összetevők, így használatuk egészségünkre nincs káros kihatással, és a környezetünket sem terheli.

Vásároljunk kevesebbet. Takarítsunk kevesebb - lehetőleg veszélyes vegyi anyagot nem tartalmazó - tisztítószerrel. Sokan hajlamosak a szükségesnél több vegyszert használni egy-egy háztartási munka elvégzéséhez arra gondolván, hogy ezáltal hatékonyabb lesz a takarítás. Pedig csak környezetüket szennyezik jobban, nem beszélve a szervezetre gyakorolt hatásokról.

Kiváló és környezetbarát megoldás lehet, ha természetes alapú koncentrátumokat használunk, kevésbé szennyezve a környezetet, megőrizve azt az eljövendő generációknak. És nem utolsó sorban pénztárcakímélő is.

A döntés, hogy a legközelebbi takarításnál is a megszokott vegyszerekhez nyúlunk, vagy környezetkímélő alternatívákat keresünk, a kezünkben van. A felelősség a miénk. Kezdjünk el gondolkodni, és közben jusson eszünkbe a családunk.

Most még választhatunk számbavéve a lehetséges következményeket. Hulladékhegyek, szennyezett vizek és levegő VAGY életünket körülvevő egészségesebb környezet?

Te melyiket választod?

1 komment

Címkék: környezetvédelem takarítás vegyszerek

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyszermentes.blog.hu/api/trackback/id/tr162261528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buricsabi 2011.09.14. 11:39:43

Csak rajtunk múlik, hogy mennyire pusztítjuk a Földet, és mit hagyunk magunk után. Tökéletesen egyetértek: használjunk kevesebb tisztítószert és vegyük elő a régi, jól bevált eszközöket, pl. az ecetet! :-)

További információval állok készséggel rendelkzésre: www.takaritani.hu/takaritas-budapest/
süti beállítások módosítása